Stolen Harvest, Vandana Shiva

Uitgelicht boek

Beschrijving

Het boek beargumenteert dat wereldwijde organisaties, industriële landbouw en genetische technologie de aarde hebben beroofd van haar biodiversiteit en natuurlijke bronnen, en het biedt oplossingen voor de crisis door te concentreren op de principes van ecologische landbouw.

Inleiding
Hoofdstuk 1 De kidnapping van de wereldwijde voedselvoorziening
Hoofdstuk 2 Soya imperialisme en de destructie van locale voedselculturen
Hoofdstuk 3 De geroofde oogst onder de zee
Hoofdstuk 4 Gekke koeien en heilige koeien
Hoofdstuk 5 De gestolen oogst van zaad
Hoofdstuk 6 Genetische technologie en voedselveiligheid
Hoofdstuk 7 De voedseldemocratie terugvorderen

Via de knop “lees verder” vind je een engelstalige boekrecensie

Nieuwste berichten

Grond voor toekomst

In deze korte film van Huib Schoonhoven en Karin Kuiper van 15 april 2022 vertelt Maria van Maanen precies waar het over gaat: “Die pachtcontracten die vaak kort zijn maken je als boer afhankelijk maar ook kleiner. Je bent onzeker over of je er mag zijn, eigenlijk.” Maria doet dit samen met Klarien Klingen, zeMeer lezen over “Grond voor toekomst”

Sweltsjes

In het boek Sweltsjes fan Gaast (zwaluwen van Gaast), (fijn in het Fries!) dat ik in de kringloopwinkel voor een paar kwartjes kocht, vertelt Theunis Piersma in het hoofdstuk “Stront is boerewapen” hoe de insecten verdwenen uit de weilanden toen er steeds meer met kunstmest werd gewerkt. In een weiland (saai groen raaigras met nauwelijksMeer lezen over “Sweltsjes”

“Boeren wurgen zichzelf, terwijl er veel geld aan ze wordt verdiend”

Meino Smit in Nieuwe Oogst Ik ben zo vrij geweest de tekst hieronder over te nemen in mijn blog, omdat ik de denkbeelden van Meino Smit wil bestuderen en in praktijk wil brengen. Hoe komen we van de huidige gewelddadige politiek tot een die weer van mens tot mens werkt? Hoe doe je dat zonderMeer lezen over ““Boeren wurgen zichzelf, terwijl er veel geld aan ze wordt verdiend””

‘De biologische sector draagt bij aan …’

Artikel in FD van Roos Saat Het is de vraag of Rabobank überhaupt wil veranderen OPINIERoos Saat in FD 6 sept 19:41 Rabobank profiteerde decennialang van het landbouwbeleid in Nederland, en had op dit beleid grote invloed. Toch ontkent de bank zijn aandeel in de stikstofcrisis. In het beleid van de bank is schrikbarend weinigMeer lezen over “‘De biologische sector draagt bij aan …’”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.

Volg mij

Ontvang nieuwe berichten rechtstreeks in je inbox.

%d bloggers liken dit: