Wie zijn wij


De imkers

De bijenkasten onder de jasmijn

Schrijvende boeren of
boerende schrijvers

Sinds een paar jaar is Leonne Muller, boerin en metgezel van Gjalt Tjeerdsma, die al zo’n veertig jaar boer is, op een heel bijzondere plek: een monumentale boerderij die mensen aantrekt. Noem het een spirituele plek, of een krachtplek. Er gebeuren bijzondere dingen. Op deze locatie is de samenwerking van natuur zo groot, dat ze die voelen. Een bijzondere energie maakt dat velen zich hier thuis voelen. Het verhaal van deze boerderij en de mensen die hier werken vraagt erom verteld te worden. Daarom is zij met deze website begonnen. Het is de bedoeling dat anderen met haar mee gaan schrijven. Op dat moment stelt de ander zich ook aan je voor.

In dit goede interview door Wim Bras met Gjalt van 27 oktober 2016 voor Sa! kun je alvast lezen wat hem (nog steeds) drijft en inspireert.

Leonne is na twintig jaar kantoorwerk, oorspronkelijk opgeleid tot hbo docent tekenen/textiele werkvormen, in het boerenbestaan gedoken, waar ze naast fysiek werk met de dieren haar schrijvende hart volgt en onder woorden brengt wat haar treft in dit bestaan. In verschillende media verschijnen artikelen of ingezonden stukken waarmee ze het geweten aanspreekt van haar collega-boeren op het gebruik van verschillende middelen, en waar ze connectie zoekt met boeren en niet-boeren vanuit de wens om natuurbewust te leven en ervaringen te delen.


Imkers

Wij zijn Willem en Henk Postma en we houden sinds een jaar of zes (± 2015) bijen. Altijd op zoek naar een mooi plekje met voldoende voedsel voor de bijen zijn we ook min of meer bij toeval bij Gjalt en Leonne terecht gekomen. Naast de boerderij stond namelijk een niet meer gebruikt bijenstalletje waar we gebruik van mochten maken. Het is een mooie plek in een natuurlijke omgeving met voldoende dracht van de wilgen en de paardebloemen in het voorjaar. Met in de rest van het seizoen o.a. bramen en de bloeiende heide in het najaar. Voldoende voor de bijen en voor ons als imker om er een deel van de honing van te oogsten.

Samenwerken

geeft betekenis aan ons bestaan

add another page.

Onze meisjes

die deze boerderij haar gezicht geven en de melk zijn smaak

Wat er bloeit, kruiden op ons land

%d bloggers liken dit: