Wie zijn wij


De imkers

De bijenkasten onder de jasmijn

Schrijvende boeren of
boerende schrijvers

Leonne Muller, boerin en metgezel van Gjalt Tjeerdsma, die al zo’n veertig jaar boer is, woont op een heel bijzondere plek: een monumentale boerderij die mensen aantrekt. Noem het een spirituele plek, of een krachtplek. Er gebeuren bijzondere dingen. Op deze locatie is de samenwerking van natuur zo groot, dat ze die voelen. Een bijzondere energie maakt dat velen zich hier thuis voelen. Het verhaal van deze boerderij en de mensen die hier werken vraagt erom verteld te worden.

In dit goede interview door Wim Bras met Gjalt van 27 oktober 2016 voor Sa! kun je alvast lezen wat hem (nog steeds) drijft en inspireert. Ook stond er op 9 juli 2022 een uitvoerig artikel in de Leeuwarder Courant.

Leonne, oorspronkelijk opgeleid tot hbo docent tekenen/textiele werkvormen, dook na twintig jaar kantoorwerk in het boerenbestaan. Naast fysiek werk met de dieren volgt ze haar schrijvende hart en brengt onder woorden wat haar treft in dit bestaan. Vanuit de wens om natuurbewust te leven en ervaringen te delen zoekt ze connectie met boeren en niet-boeren en spreekt het geweten aan van haar lezers: hoe kunnen we het anders doen?


Imkers

Wij zijn Willem en Henk Postma en we houden sinds een jaar of zes (± 2015) bijen. Altijd op zoek naar een mooi plekje met voldoende voedsel voor de bijen zijn we ook min of meer bij toeval bij Gjalt en Leonne terecht gekomen. Naast de boerderij stond namelijk een niet meer gebruikt bijenstalletje waar we gebruik van mochten maken. Het is een mooie plek in een natuurlijke omgeving met voldoende dracht van de wilgen en de paardebloemen in het voorjaar. Met in de rest van het seizoen o.a. bramen en de bloeiende heide in het najaar. Voldoende voor de bijen en voor ons als imker om er een deel van de honing van te oogsten.

De naam Rûn libben en Grûn verklaard

Het belang van samenwerken

Wat er bloeit, kruiden op ons land

%d bloggers liken dit: