Ooievaars ringen

Op 18 juni 2021, een prachtige zonnige, niet te hete dag, zijn de mensen van it Eibertshiem geweest met een grote kraan om de ooievaarsjongen te ringen. In het nest op de voorste schoorsteen van het huis zitten drie jongen, die al konden vliegen.

Deze jongen hebben de lange koude en regenachtige voorjaarsperiode overleefd. Er is hier dan ook voldoende materiaal om de nesten regelmatig op te knappen en voldoende voedsel en water voor de dieren. Maar het belangrijkste is dat ze goed warm zijn gebleven op de dagen dat er veel water naar beneden kwam.

De ouders zweefden boven de nesten terwijl de onderzoekers in hun bakje de jongen ringden. De ooievaars lijken opgelucht weer op hun nesten te zitten nadat de mensen weg zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: