Langstme

Wij zijn met onze boerderij één van de kunstlocaties voor de
Derde Triënnale Beetsterzwaag
10-12 & 17-19 september 12.00 – 18.00 uur

Met Langstme willen we je deelgenoot maken van de urgentie van deze kunstenaars – om samen te kunnen ervaren wat kunst vermag.

tekst op folder van de organisatie Triënnale Beetsterzwaag

En naast de twee kunstenaars Caz Egelie en Jesse Strikwerda van de Triënnale die hier hun film op een bijzondere manier in de schuur exposeren, staat de VHDG (Voorheen De Gemeente) servicewagen op ons terrein met Margriet Craens, die de toekomst kan voorspellen met…. En die meer weet van de gaten in de kaas.

Langstme…

Verlangen dat is vooral naar iets wat er niet is. Soms kan dat heel lang duren. Soms wel een heel leven. Verlangen wordt dan zelfs een manier van leven, voor je het weet. Het is goed om dan ook op zoek te gaan naar de lach, naar plezier en tevredenheid. Naar vrienden om iets echt mee te delen wat je met niemand anders deelt. Naar mooie dingen om je heen. De vindtocht naar werkelijke innerlijke rust en te vreden zijn is een speciale. Die is voor iedereen anders. Ik wil er nog aan toevoegen dat, ondanks dat smaken verschillen, kunst toch wel een uitlaatklep of een troost kan bieden bij de zware stukken in het leven, die wij hier op de boerderij zeker meemaken.

En daarnaast: zo’n triënnale wordt door mensen georganiseerd. Dat betekent wat contacten hier op het erf en aan huis, eens wat anders dan de vaste werkcontacten, mensen die zeggen: wat wonen jullie in een mooie omgeving. Wat een mooie ouderwetse boerderij. Lieve dingen. Ook dat geeft wel troost. En beweging! Welkom dus om deze twee weekenden mee te genieten van de gekke dingen hier te zien, kunst genaamd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: