Sterven om te groeien

Dit samengestelde (wat langere) artikel gaat over verdwijnen om te verschijnen, bewust worden. We grijpen de apocalyps aan als vruchtbare voedingsbodem voor de Bank van Inspirerend Vermogen.

Myn sels,
it driget te ûntflechtsjen
Troch ’t wrâldljocht machtich lokke
Kom do no myn eanjen
krêftich foar dyn rjochten op
Ferfang yn my de macht fan ’t tinken,
dat yn de moaiskyn fan de sinnen
himsels ferlieze wol.

Lammert

Verdwijnpunt

De niet-genoeg macht laat mij-jou-ons verdwijnen. Wij willen verschijnen in een bloemenveld.

Als bronnen worden uitgeput kan niets meer stromen. Er wordt gevraagd wie we dan wel zijn, dat we willen blijven.

De waarde vermeerdert zich alleen als liefde onvoorwaardelijk gedeeld wordt. Eenheid van de werkende handen met het voedsel van het land. Er werd gezegd dat Gjalt geen waarde aan geld hecht: een geweldsmachine is nu ontketend die hem tot een dief maakt. Als onrecht recht wordt, kun je dan anders verwachten? Gjalt kreeg de vraag of hij zich als het goede doel zag van de goededoeleninstelling (Het Kompleks). Het begrip “gedeelde verantwoordelijkheid” is hier het antwoord. Inzicht komt misschien pas, wanneer het leed zelf wordt gevoeld.

We vragen alleen het brood te breken.

Gjalt en Leonne

Taalverwarring
Zie dat het doorbreekt wat is
Levende aarde

Het doel, doelstelling: leven

Dit is natuur en de gevolgen noemen we “de natuur die wij denken te kunnen vormen”. Minimaal invloed op de natuur is: meebewegen.

Hoe meer je drukt, of wil beïnvloeden, hoe zieker de mens uiteindelijk wordt. Zodra je voorop loopt krijg je dit over je heen. Je hebt hiervoor een achterban nodig.

De winst van het land is de sleutel tot overvloed. In diversiteit, plant, dier, het voedsel daarvoor. Mens geniet van de natuur. Mens eet van de natuur. Mens buigt voor de natuur uit respect.

Een nar maken van een boer? Hoe pas je dat in het plaatje..

‘Spell’ verbreekt de verbinding; dan moet het gevoel gaan functioneren. Het hoofd verzint een reden. Alles vanuit gelddenken bevat een vervloeking. Het raakt erg veel punten of verlangt een stapeltje kennis om inzicht te krijgen. Het veroorzaakt uitputting.

Land is het omslagpunt, gezien vanuit bewustzijn – land is leven en begin van creatie en is energetisch belangrijk. Hiermee is het land verbonden aan onze ziel.

Peter

Bewustzijns – zaaidag

Voor onze ogen ontvouwt zich een apocalyps (toestand van algehele ontreddering en ondergang). Wij menen te zien hoe instituties uit alle macht proberen stand te houden, vanuit geweld, verder weg maar ook dichtbij in verschillende vormen. In het klein wordt dit zichtbaar in onze eigen bedrijfsvoering. Een omslagpunt is bereikt.

Kijken we naar een plant, dan sterft eerst het zaad voor het leven van de kiemplant. In de groei van kiem tot bloem zien we dat de bloem sterft om plaats te maken voor zaden. De plant sterft dan zelf en draagt het leven over aan het nieuwe zaad. Zo willen wij deze plek vol potentie overdragen aan het zaad, de mensen van onze ‘mienskip’ (gemeenschap) die op deze kracht willen groeien. Als leven een strijd is, kan de kracht van die strijd worden ingezet voor groei met enorme vruchtbaarheid en potentie. De samenleving wíl een samen-leving zijn. In de ondergang die nu zichtbaar wordt, kunnen wij een vruchtbaar begin van een gezonde samenleving zaaien met elkaar. Het oude wordt een composthoop van hoge kwaliteit.

We gaan een bewustzijns-zaaifeest organiseren van apocalyps tot bruisend leven. We openen de Bank voor Inspirerend Vermogen om elkaar vanuit de warme hand op te laten bloeien.

Datum en informatie volgt.

Lees ook:

Edel land

Wensen en inspiratie


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: